Please log in or register to like posts.
News

Juventus tröja

Everton chefen Roberto Martinez har betonat sitt förtroende för att unga pojkar på den schweiziska sidans konstgjorda stigning.

I förberedelser för torsdag har Europa League 32-första benet Everton i veckan utbildats på en liknande yta som används av Everton Ladies och Widnes Vikings rugby league-team.

Young Boys har vunnit alla fem av deras europeiska spel på deras Stade de Suisse hem denna term, inklusive en 2-0 seger över Napoli.

Och frågade under sin presskonferens på stadion om han var orolig över planen där, sa Martinez: Det är uppenbarligen en helt annan yta och studsningen av bollen är annorlunda.

Hemmalaget är lite mer vanligt vid materialet, men ur vår synvinkel har vi gjort vår förberedelse rätt – hela veckan har vi arbetat på den typen av yta, och jag känner att vi är redo.

Jag tycker det handlar om att se till att vi inte Juventus tröja gör för mycket, för jag tror att återhämta sig från att arbeta på den här typen av yta kan ta lite mer än med ett naturligt gräs.

Men totalt sett är vi redo att kunna utföra och vara oss i morgon, och det är ingen ursäkt eller en anledning att vi kan tävla i spelet.

Everton, som njuter av sin första kontinentala kampanj under fem säsonger, går in i torsdagens match på baksidan Chelsea tröja av en imponerande insats i gruppfasen.

De påföll 11 poäng på väg för att hävda topplåten i Group H, med sin enda förlust som kom efter att den positionen hade säkrats.

Men deras inhemska form har varit mer nedslående, med att de har gjort tidiga utgångar i båda koppkonkurrenser och bara vunnit två av sina sista 13 Premier League-matcher, en sekvens som har innehöll sju nederlag.

Martinez, vars sida kom femte i Premier League förra säsongen men är för tillfället, hoppas fortsatt framgång i Europa. Merseysiders fick lite fart i vad som återstår av deras toppflygningskampanj.

Europeisk fotboll är något som behöver springa i vårt DNA och vi vill ha det på ett konsekvent sätt.

När det gäller säsongen har vi aldrig haft en orörd i Europa och nu är vi i upphetsningslägen väldigt glada och ser fram emot det.

Vi omfamnar tävlingen och vi vill ta denna konkurrens i Premier League och avsluta säsongen så stark som möjligt.

Fullbacken Leighton Baines och mittfältaren Aiden McGeady är Arsenal tröja bland åtta Everton-spelare, inte att ha gjort resan till Bern för spelet.

Båda har missat de två sista matcherna på grund av knäklagomål, även om Martinez har föreslagit att Baines kommer att passa för söndags Premier League-hemskrock med Leicester.

Förutom det här paret saknar resande parten också Leon Osman, Steven Pienaar och Arouna Kone – en trio i åtgärd för under 21-talet i veckan när de arbetade med sin träning – plus Tony Hibbert.

Sylvain Distin var tillgänglig i Europa League för Tottenham den här säsongen. Aaron Lennon är den andra frånvarande som han är koppbunden.

Lennons vänskapsmannen Christian Atsu är dock tillbaka i truppen efter att ha spelat för Ghana på Afrikanska nationerna och är inte berättigad att möta sin förälderklubb Chelsea förra veckan.

Reactions

0
0
0
0
0
0
Already reacted for this post.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *